• TOVE

TOVE160 000 elokuvakatsojaa!


”Tove Jansson sai arvoisensa elämäkertaelokuvan.”
- Helsingin Sanomat

"Zaida Bergrothin ohjaama elämäkerta Tove on yhtä elämäniloinen kuin kohteensa."
- Ilta-Sanomat


TOVE on vangitseva draama maailmankuulun taiteilijan luovasta energiasta sekä identiteetin ja vapauden etsinnästä.

Helsinki, 1945. Sodan päättyminen antaa taidemaalari Tove Janssonille taiteellista ja sosiaalista vapautta. Hänen epäsovinnainen elämäntapansa - nykytaide, huimaavat juhlat ja avoin suhde naimisissa olevan poliitikon kanssa - eivät ole kuvanveistäjäisän mieleen. Toven vapaudenkaipuu joutuu koetukselle, kun hän tapaa teatterijohtaja Vivica Bandlerin. Rakkaus Vivicaa kohdaan on sähköistävää ja kaikennielevää, mutta Tove alkaa ymmärtää, että hänen tulisi saada sille vastakaikua.

Kun Tove kamppailee tunteidensa kanssa, hänen uransa saa yllättävän käänteen. Toven taiteelliset unelmat liittyvät maalauksiin, mutta yhtäkkiä sivuprojektina alkaneet työt alkavat elää omaa elämäänsä. Ne ovat melankolisia, vangitsevia tarinoita, joita Tove kertoi pelokkaille lapsille pommisuojissa. Muumien seikkailut saivat vaikutteita Toven omasta elämästä, ja ne tuovat hänelle kansainvälistä tunnettuutta sekä taloudellisen riippumattomuuden. Päivittäinen sarjakuva, teatterinäytelmä ja muumien tarinat ihastuttavat ympäri maailmaa.

Kun Tove alkaa löytää taiteilijan identiteettinsä, hänen täytyy samalla löytää itsensä - mutta rakkaus Vivicaa kohtaan on todellisen vapauden tiellä.Teksti
Suomi
Tanska
Norja
Ruotsi

Ääni
Ruotsi

Kuva
Widescreen (anamorfinen)

Alkuperäinen nimi
Tove

Genre
Draama

Tuotantovuosi
2020

Ohjaus
Zaida Bergroth

Näyttelijät
Alma Pöysti
Krista Kosonen
Shanti Roney
Joanna Haartti

Ikäraja
12 vuotta

Pituus
110 min

TOVE

  • Jakelija: Nordisk Film
  • Tuotenumero: 2402331
  • Saatavuus: Varastossa
  • Formaatti : DVD