• NOMADLAND

NOMADLAND****
"Mestarillinen taidonnäyte, lämmin kertomus erään naisen matkasta surun ja murheen keskellä, vakiinnuttaa Chloé Zhaon yhdeksi Hollywoodin mielenkiintoisimmista ohjaajista."
- Episodi

*****
"Kuusi Oscar-ehdokkuutta saanut Nomadland on viiden tähden mestariteos."
- muropaketti.com


3 OSCARIN voittaja! (paras elokuva, ohjaus, naispääosa)

Elokuva perustuu Jessica Bruderin samannimiseen kirjaan.

Nomadland on yhdysvaltalainen draamaelokuva, jonka on ohjannut ja käsikirjoittanut Chloé Zhao. Elokuvan pääosaa esittää Frances McDormand. Elokuva kertoo Fern-nimisestä naisesta (McDormand), joka menetettyään työnsä pakkaa omaisuutensa pakettiautoon ja alkaa elämään yhteiskunnan ulkopuolella, nykypäivän nomadina. Elokuva käsittelee ikääntyvää ja köyhtyvää amerikkalaista työväenluokkaa vuoden 2008 talouskriisin jälkeisessä ajassa.

Nomadland sai maailmanensi-iltansa Venetsian elokuvajuhlilla, jossa se palkittiin Kultaisella leijonalla. Elokuva oli arvostelumenestys ja sai kuusi Oscar-ehdokkuutta vuoden 2021 gaalassa, joista se voitti kolme: paras elokuva, paras ohjaus ja paras naispääosa. Se palkittiin myös kahdella Golden Globella vuoden 2021 gaalassa parhaasta draamaelokuvasta ja parhaasta ohjauksesta. Zhao'sta tuli toinen nainen ja ensimmäinen aasialainen nainen, jolle on myönnetty parhaan ohjaajan palkinto.
Ääni:
Englanti

Tekstitys:
Tanska
Suomi
Norja
Ruotsi

Genre:
Draama

Alkuperäinen nimi:
Nomadland

Ohjaaja:
Chloé Zhao

Näyttelijätä:
Frances McDormand
Gay DeForest
Linda May
Patricia Grier

Tuotantovuosi:
2020

Ikäraja
7 vuotta

Pituus
107 min

NOMADLAND

  • Jakelija: Fox - Paramount
  • Tuotenumero: BXA3152099
  • Saatavuus: Varastossa
  • Formaatti : DVD