• IKITIE

IKITIE

 

140 000 elokuvakatsojaa!

IKITIE on Antti Tuurin menestysromaaniin pohjautuva, AJ Annilan ohjaama ja Ilkka Matilan tuottama elokuva vaietusta historiasta. Kriitikoiden ylistämä elokuva on osa Suomi 100 -juhlavuoden 2017 ohjelmaa.

Jussi Ketola haetaan yöllä kotoaan ja kuljetetaan mustien autojen kyydissä itärajan pintaan. Rajalla Ketola aiotaan ampua, mutta hän pääsee livahtamaan murhaajiltaan ja juoksee yli rajan Neuvostoliiton puolelle. Rajan takana Neuvostoliiton valtiollinen poliisi, NKVD, antaa hänelle uuden henkilöllisyyden, työpaikan kolhoosista ja pakottaa Ketolanvakoilemaan maahan saapuneita siirtolaisia. Yhdessä vapaaehtoisesti Karjalaan saapuneiden amerikkalaisten kanssa Ketola rakentaa työläisten paratiisia. Stalinin vainojen myötä paratiisi muuttuu helvetiksi, jossa Ketola mieluummin ottaisi kuulan kalloonsa kuin eläisi, mutta kuolemaapa hänelle ei sallita. Ketola näkee ja kokee asioita, joita ei tosiksi uskoisi elleivät ne niitä olisi.

 

Ääni:Dolby Digital 5.1Kuva:16:9 Widescreen
Kieli:Englanti, Suomi, VenäjäPituus (min):99
Tekstitys:Tanska, Suomi, Norja, Ruotsi  
Kategoria:Draama, Sota, Suomalaiset  
Alkuperäinen nimi:IkitieAlue:2 (Eurooppa)
Ohjaaja:A.J. AnnilaIkäraja:Yli 16
Tuotantovuosi:2017  
Näyttelijät: Tommi Korpela, Sidse Babett Knudsen, Ville Virtanen, Jonna Järnefelt, Eedit Patrakka, Rosa Salomaa, Hannu-Pekka Björkman, Emmi Parviainen

IKITIE

  • Jakelija: Nordisk Film
  • Tuotenumero: 1804411
  • Saatavuus: Varastossa
  • Formaatti : DVD