• HELENE

HELENE190 000 elokuvakatsojaa!

"Hieno ja hallittu kuvaus rakastetusta Helene Schjerfbeckistä on mahtavien ammattilaisten upea kunnianosoitus kansallistaiteilijalle."
- Episodi

"Laura Birn tekee elämänsä roolin Schjerfbeckinä."
- Karjalainen


Vuosi 1915. Helene Schjerfbeck elää unohdettuna taiteilijana iäkkään äitinsä kanssa maaseudulla. Viimeisimmästä näyttelystä on kulunut jo vuosia, ja Helene on jatkanut maalaamista ainoastaan omasta intohimostaan. Kaikki muuttuu, kun taidekauppias löytää Helenen sekä tämän 159 upeaa maalausta – ja haluaa järjestää suuren yksityisnäyttelyn. Helenelle käänteentekevä hetki koittaa kuitenkin vasta kun hänet esitellään Einar Reuterille. Nuori Einar on metsänhoitaja, ja taiteen harrastajana Helenen töiden intohimoinen ihailija. Hänestä tulee Helenen uskottu ja myös rakastettu.

Elokuva kertoo Suomen arvostetuimpiin taidemaalareihin lukeutuvasta Helene Schjerfbeckistä ja sen on ohjannut Antti J. Jokinen (Kätilö, Puhdistus). Hän on myös käsikirjoittanut elokuvan yhdessä Marko Leinon kanssa. Pääosissa nähdään Laura Birn ja Johannes Holopainen. Muissa rooleissa ovat mm. Krista Kosonen, Eero Aho ja Pirkko Saisio.


Tekstitys:
Suomi
Ruotsi
Tanska
Norja

Ääni:
Suomi (Dolby Digital 5.1)

Kuva:
Widescreen (anamorfinen)

Ikäraja:
7 vuotta

Pituus:
116 min

Tuotantovuosi:
2020

Genre:
Draama

Ohjaus:
Antti Jokinen

Näyttelijät:
Laura Birn
Johannes Holopainen
Pirkko Saisio
Krista Kosonen

HELENE

  • Jakelija: Nordisk Film
  • Tuotenumero: 1815211
  • Saatavuus: Varastossa
  • Formaatti : DVD