• ENSILUMI

ENSILUMI40 000 elokuvakatsojaa!

6 Jussi-ehdokkuutta!"Hamy Ramezan ohjasi rakkautta tulvivan elokuvan turvapaikkaa odottavasta perheestä."
- Helsingin Sanomat

"Elämänmyönteinen Ensilumi on kotimaisen elokuvasyksyn sydämen lämpöä ja valoa säteilevä viiden tähden helmi."
- Aamulehti

"Kliseistä, stereotypioista ja rasismista vapaa Ensilumi on erikoistapaus kotimaisten maahanmuuttajatarinoiden keskellä. Perhekeskeinen draama on poikkeuksellisen inhimillinen."
- EpisodiMehdipourin perhe on asunut jo muutaman vuoden vastaanottokeskuksessa suomalaisessa pikkukaupungissa. He uskovat tulevaisuuteen Suomessa ja elävät elämäänsä, kuten mikä tahansa perhe nauttien Suomen kesästä, yöttömistä öistä ja lettukesteistä paikallisten ystävien kanssa. Perhe saa tiedon, että heidän turvapaikkahakemuksensa on hylätty, mutta he katsovat tulevaisuuteen silti positiivisesti. He tekevät viimeisen mahdollisen valituksen päätöksestä ja jatkavat jokapäiväistä elämäänsä, vaikka tulevaisuus on epävarma. Perheen poika Ramin aloittaa ensimmäisen vuotensa yläkoulussa ja jokainen hetki on hänelle entistäkin kallisarvoisempi. Nuoruuden ja aikuisuuden kynnyksellä elävä Ramin opettelee löytämään oman äänensä ja paikkansa maailmassa parhaan ystävänsä Jigin kanssa. Samalla Raminin elämäniloa huokuvat isä ja äiti yrittävät rakentaa perheelleen onnellista ja turvallista elämää.

Elokuvan yhdessä pääroolissa nähdään Bahman-isänä Cannesin ja Berliinin elokuvajuhlilla parhaana näyttelijänä palkittu iranilainen tähti Shahab Hosseini, joka näytellyt pääroolia kahdessa Oscar-palkinnon voittaneessa elokuvassa (Nader ja Simin: ero ja Menneisyys). Muissa pääosia esittävät Shabnam Ghorbani Mahtab-äitinä ja Aran-Sina Keshvari on Ramin. Muissa rooleissa: Vilho Rönkkönen, Laura Birn, Kristiina Halkola, Eero Melasniemi ja Muhammed Cangore.
Teksti
Suomi
Ruotsi
Englanti

Ääni
Suomi - Englanti - Persia

Kuva
Widescreen (anamorfinen)

Alkuperäinen nimi
Ensilumi

Genre
Draama

Tuotantovuosi
2020

Ohjaus
Hamy Ramezan

Näyttelijät
Laura Birn
Muhammed Cangore
Shabnam Ghorbani
Kristiina Halkola
Eero Melasniemi
Vilho Rönkkönen

Ikäraja
Sallittu

Kesto
78 min

ENSILUMI

  • Jakelija: Nordisk Film
  • Tuotenumero: 2404731
  • Saatavuus: Varastossa
  • Formaatti : DVD