• 12 Years a Slave

12 Years a SlavePerustuu Solomon Northupin samannimiseen omaelämäkertaan.


Vuoden 2014 parhaan elokuvan Oscar voittaja, 12 YEARS A SLAVE on Steve McQueenin (HUNGER, SHAME) ohjama tositarina vapaasta mustaihoisesta miehestä, joka siepataan New Yorkista ja myydään orjaksi 1800-luvun puolivälin Louisianaan, sekä hänen epätoivoisesta kamppailustaan palata takaisin kotiin perheensä luokse. Pääosissa mm. Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender, Brad Pitt, Benedict Cumberbatch ja Paul Giamatti.

Solomon Northup (Ejiofor), kouluja käynyt mies, joka on lisäksi lahjakas muusikko, asuu vaimonsa ja lastensa kanssa New Yorkin Saratogassa. Eräänä päivänä hänen perheensä ollessa matkoilla kaksi sirkuspromoottoreiksi esittäytyvää miestä lähestyy häntä. Solomon lupautuu lähtemään heidän matkaansa joksikin aikaa ja soittamaan viulua heidän esiintyessään. Kohotettuaan lasillisen näiden miesten kanssa hän herää yllättäen sidottuna ja tajuaa tulleensa huumatuksi. Edessä odottaa karmea kohtalo: häntä ollaan kuljettamassa etelävaltioihin orjaksi. Kukaan ei kuuntele Solomonia, kun hän väittää voivansa todistaa olevansa vapaa mies ja hän suunnittelee epätoivoisesti pakoa. Solomon myydään ystävälliselle myllärille nimeltä William Ford (Cumberbatch), joka osaa arvostaa hänen ajattelevaista luonnettaan. Fordin täytyy kuitenkin myydä hänet uudelle isännälle (Fassbender), joka kohtelee häntä ja muita orjia sanoinkuvaamattoman raa’asti. Vuosien vieriessä Solomon ei suostu luopumaan toivosta, vaikka joutuu katselemaan ympärillään ihmisiä, jotka purkavat toivottomuutensa niin fyysiseen kuin henkiseenkin väkivaltaan. Hän tajuaa, että hänen on pantava kaikki peliin ja luotettava ihmisiin, joihin ei heti uskoisi voivansa luottaaa, jos hän aikoo vielä joskus saada vapautensa ja perheensä takaisin.

 
Alkuperäinen nimi
12 Years a Slave
 
 
Genre
draama
 
 
Vuosi
2013
 
 
Ohjaaja
Steve McQueen
 
 
Pääosissa
Chiwetel Ejiofor, Michael K. Williams, Michael Fassbender, Lupita Nyong'o, Brad Pitt, Benedict Cumberbatch, Paul Giamatti,
 
 
Käsikirjoitus
Solomon Northup (kirja), John Ridley
 
 
Tuotantoyhtiö
Regency Enterprises, River Road Entertainment, Plan B Entertainment
 
 
Pituus (min)
DVD 2 h 9 min
 
 
DVD kuvaformaatti
16:9 2.40:1
 
 
DVD ääniformaatti
DVD: Englanti: DD 5.1.
 
 
DVD tekstitykset
suomi, ruotsi, tanska, norja, englanti
 
 
Ikäraja
16


12 Years a Slave

  • Jakelija: SF Film - Warner
  • Tuotenumero: 1100252
  • Saatavuus: Varastossa
  • Formaatti : DVD