• PERUNA

PERUNA"Fantasiakomedia Peruna tarjoilee parasta kotimaista huumoria vuosikausiin."
- Iltalehti

"Keskiaikaan sijoittuvan kotimaisen komedian idea on nerokas."
- Aamulehti

"Peruna on rohkea kotimainen komedia, joka yhdistää keskiajan ja kasvuyritysmaailman. Siinä on ainesta startup-skenen kulttileffaksi. Lopussa katsomossa tekee mieli tuulettaa."
- Helsingin SanomatPeruna on komediaelokuva startup-yrittäjästä, joka yrittää lanseerata perunaa Suomeen 1600-luvulla, aikana jolloin kansa syö naurista.

Untamo (Joonas Nordman) on innovatiivinen nörtti, jonka kehitysvisioita ei ymmärretä lainkaan Hevonperän kylässä, 1600-luvun Suomessa. Työ linnan puhtaanapidossa ei tyydytä nuoren miehen kunnianhimoa ja hän on ahdistunut taantuneen kotipaikkansa jämähtäneestä näköalattomuudesta. Untamo pääsee kauppakaravaanin mukana Turkuun ja tutustuu uuteen säätyyn, nuoriin jotka intoilevat yrittäjyydestä. Heille koko maailma tuntuu olevan auki, kukaan ei ole taustansa vanki ja kaikki on mahdollista.

Tästä alkaa Untamon kivikkoinen tie yrittäjäksi. Parin kokeilun jälkeen tuotteeksi valikoituu upouusi mukulakasvi maapäärynä eli peruna. Untamon pitää enää keksiä miten myydä perunaa suomalaisille, joiden mielestä naurista parempaa ei ole ja naurismarkkinoita hallitsevan linnanherran neuvonantaja (Kari Ketonen) laittaa kapuloita rattaisiin. Yhtiökumppaneikseen Untamo houkuttelee maanläheisen ystävänsä Pyövelin (Mikko Penttilä), Turun startup-yhteisön maanisen vetäjän Magnuksen (Alex Anton) sekä Hevonperän linnan pahansisuisen kanslerin Kalevin (Kari Hietalahti).Teksti
Suomi
Ruotsi

Ääni
Suomi (Dolby Digital 5.1)

Kuva
Widescreen (anamorfinen)

Alkuperäinen nimi
Peruna

Genre
Komedia

Tuotantovuosi
2021

Ohjaus
Joona Tena

Näyttelijät
Jouko Ahola
Mimosa Willamo
Tommi Korpela
Kari Hietalahti

Ikäraja
7 vuotta

Kesto
108 min

PERUNA

  • Jakelija: SF Film - Warner
  • Tuotenumero: 1202633
  • Saatavuus: Varastossa
  • Formaatti : DVD